Elfin

De Elfin is een schip met een rijke geschiedenis. Op 12 mei 1933 werd door de Engelse marine opdracht gegeven voor de bouw van HMS ELFIN, ze was bedoeld voor de torpedo school HMS Defiance in Devonport.

Op 20 november 1933 werd de Elfin te water gelaten en werd op 16 januarie 1934 officieel in gebruik genomen door het onderzeeboot depot te Portland.

Tweede wereldoorlog

Aan het begin van de tweede wereldoorlog werd de ELFIN verplaatst naar het noorden, naar Blyth. Tussen maart en april 1942 werd ELFIN (toen hernoemd naar NETTLE) bewapend, een maatregel in verband met de oorlogstijd. NETTLE werd ingezet op de rivier Tyne, om onderzeeërs te escorteren wanneer zij de haven in en uit liepen. Onderzeeërs liepen namelijk nogal gevaar om per vergissing beschoten te worden door eigen vliegtuigen.

Tweede leven

In 1957 werd ze in te koop aangeboden en uiteindelijk verkocht aan de sloper Pounds te Portsmouth. Snel verwisselde ze opnieuw van eigenaar: de Amsterdamse Droogdok Maatschappij (ADM) en werd ze verbouwd tot tanker cleaning vaartuig waar ze tot 1989 dienst heeft gedaan.

Lees meer

Maak een donatie

Scan de QR-code met de camera app op je telefoon
of ga direct naar iDeal.