mei
1

1 mei 2021

Wie heeft de broek aan? Wij allemaal!

Dankzij een zeer gulle gift van Havep hebben wij prachtige werkboeken gekregen! We werken vaak in omgeving waar je gemakkelijk letsel op kan lopen, goede beschermende kleding is een must om veilig te kunnen werken. Namens alle vrijwilligers enorm bedankt voor jullie sponsoring!

Komende week komt Prokal kijken naar de ketel om te zien wat het behelst om 2 steun-pijpen te vervangen. Alweer twee jaar geleden hadden we een lekkende vlampijp, wat betekent dat ketelwater het vuur in loopt. Deze pijp is toen dichtgelast als tijdelijke oplossing. Nu de ketel is goedgekeurd is het ook tijd om deze en een oudere lekke vlampijp te vervangen. Hiervoor moet men ook achterin de vuurgang en keerkast zijn. Daar hadden we enkele maanden geleden even geen rekening mee gehouden toen we de vuurgang weer hadden opgebouwd... dus alles moest er weer uit :(.

Daarna hebben we de eerste hamerkop bouten op maat gemaakt voor de eerste afsluiter, maar die moet nog even wachten tot volgende week. Het plan is om dan grote stappen te gaan zetten.

Foto's