mrt
13

13 maart 2021

In tegenstelling tot vorige week hebben we vandaag echt vooruitgang geboekt. Al is het verwonderlijk hoeveel tijd je aan iets kleins kwijt kan zijn...

Bij het loshalen van enkel leidingen vonden we vorige week een, voor ons nieuw, aftap punt. Aangezien deze jaren niet is gebruikt zat het aftap dopje verschrikkelijk vast. Uiteraard zat het op een punt waar je nauwelijks bij komt met gereedschap. Ondanks dat de leiding los is gemaakt bleek het onmogelijk deze te verwijderen omdat er nog een leiding overheen loopt en er geen ruimte was om de leiding er onderuit te draaien. Toch hebben we ons best gedaan om ter plaatse het dopje los te krijgen, zonder succes. Uiteindelijk hebben we de leiding die in de weg zat voorzichtig door gezaagd, we kunnen deze m.b.v. een stuk slang en slangklemmen weer terugplaatsen. (Het betreft overigens een waterleiding waar geen druk op komt te staan.)

Eenmaal los was het nog steeds een uitdaging om het dopje los te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt.

Nu we goed bij de condensor kunnen, maken we hier goed gebruik van om alles weer goed in de verf te zetten. Maar eerst alle verfbladders verwijderen.

De stuurboord kolenbunker is gereed gemaakt om weer te vullen met kolen. Dat staat voor volgende week op het programma.

Foto's