aug
14

14 augustus 2021

Opgeruimd staat netjes.

Van de week is Prokal langs geweest om de lekkende steunpijp nogmaals af te lassen. De andere lekkage rondom de aanliggende vlampijpen is dusdanig klein dat die vanzelf stoppen wanneer de ketel weer wordt opgestookt. De lekkende leiding is wel nog een zorg. Deze gaat komende week naar onze ‘vrijwilliger op afstand’ Ton die zich erover gaat ontfermen.

Deze zaterdag is er verder gegaan met het isoleren van leidingen die niet van hun plek konden, dus moeten we ons nu in allerlei bochten wringen (letterlijk) om de isolatie eromheen te krijgen.

Ook de afsluiters boven de pijlglazen krijgen een opknapbeurt. De afsluiter zelf is al nagekeken maar er zit een mechaniek op waarmee je in noodgevallen snel de afsluiter dicht kan trekken. Echter kan je trekken wat je wil maar ging de afsluiter niet dicht. Dat moet en gaat nu worden hersteld.

In de voorpiek onder de ankerlier zitten we ook niet stil. Na het ontroesten van vorige week is het stof neergedaald en hebben we alles afgenomen, stof gezogen en opgeruimd. Ook de kale plekken zijn weer in de verf gezet. Met wat stukjes resthout hebben we een kleine test gedaan een een vloertje gemaakt waar later de ankerketting op komt te liggen. 

Foto's