mrt
19

19 maart 2022

Het begint weer op een boot te lijken

De ankerkettingen liggen op hun plek in de voorpiek. Zo’n 4 meter voor het einde van de ketting hebben we een paar schakels een rode kleur gegeven om aan te geven dat de ketting bijna op is. Wanneer je deze voorbij ziet komen is het tijd om de lier stil te zetten. Het volume van de kettingen valt ons erg mee, alles past onder de vloer zodat we (gelukkig) ruimte overhouden om spullen op te slaan.

De stoomleiding naar de fluit is omwikkeld met een isolerend touw zodat je je handen niet kan branden wanneer we varen.

De andere stoomleiding naar de ankerlier is ook vandaag weer aangesloten. In theorie zouden we de ankerlier nu op stoom kunnen laten draaien. Het aansluiten van de leiding met afgewerkte stoom is nog een klusje, vooral omdat je er erg slecht bij kan.

Nu de voorpiek klaar is kunnen we ook beginnen met opruimen. Ook zijn alle dekzeilen weggehaald, de winter is echt voorbij. Alles wat aan dek lag, heeft nu een mooi plekje gekregen in de voorpiek.

Over twee weken gaan we hout halen bij de molen Het Schaap op de Zaanse Schans. Maandag 4 april gaan we voor het eerst ruim 2 jaar weer opstoken. Het doel is om alles te testen vóór we naar Dordt in Stoom gaan. En we combineren het  meteen met nieuwe kolen halen. Voor het laatst zullen we naar de rietlanden varen om kolen te bunkeren. Daarna zullen we het per vrachtwagen moeten laten komen…

Foto's