okt
9

9 oktober 2021

Alle hands aan dek

We waren vandaag met een flinke ploeg, zo schiet het wel lekker op. 

De condensor hebben we alweer 2 jaar geleden gerepareerd maar we hebben deze klus toen niet afgemaakt omdat we de ketelkeuring naar voren hebben gehaald i.v.m. Corona. Daarna was de condensor onbereikbaar door alle opgeslagen onderdelen van de ketel. Nu kunnen we er weer bij en is alles in de menie gezet.

Ook is een waterleiding gerepareerd, er zat een piep klein gaatje in welke is dicht gesoldeerd. Het betreft een water leiding waar overigens geen druk op staat. 

Een ander probleem waar we al langer over nadachten maar nog geen gelegenheid voor hadden is het omleggen van een afgewerkte stoom leiding. Deze gaat nu door de huid direct naar buiten i.p.v. via een lange leiding langs de schoorsteen. Doordat de leiding nu een stuk korter is hebben we geen last meer van ophoping van condenswater in de leiding. Vroeger zullen ze daar minder last van hebben gehad omdat toen de hulpmachines continue in bedrijf waren en dus alles altijd heet is.

Er is ook nog een start gemaakt met het opnieuw (deels) isoleren van de ketel. Voor de keuring hebben we een deel van de isolatie moeten verwijderen.

Er is een hoop gebeurt deze week!

Foto's