mei
23

Op naar Zaandam

Opstoken en wegwezen

Om 05:30 ging de wekker en binnen enkele minuten stonden we al te stoken. Ondanks dat het geweldig is om te varen is het ook erg inspannend en wetende dan we nog zo’n 11 uur voor de boeg hebben (letterlijk) willen we zo snel mogelijk afvaren. Om 07:00 vertrokken we met 10 bar op de ketel.

Op de lek kwamen we de Adelaar tegen, zij waren gisteren als een stukje richting het noorden gevaren. Samen zijn we verder de lek opgevaren en door de sluis naar het Amsterdam-Rijnkanaal gegaan.

Onze lunch bestond uit tosti’s uit de vuurgang om het oude brood op te maken ;)

De meeste schepen varen harder dan wij waardoor we langzaam werden 'ingehaald'. Uiteindelijk voeren we met drie stoomboten te gelijk het ij op: de Adelaar, de Noordzee en wij. Net ver achter ons zat de Christiaan Brunings. Het weer was wel flink verslechterd en natuurlijk net wanneer we wilde afmeren op onze vaste ligplek begon het te hozen. Iedereen was meteen doorweekt. We hebben het weekend afgesloten met een hapje eten en een drankje. Omdat we allemaal zeiknat waren zaten we maar in de machine kamer, lekker warm.

Foto's