mei
16

16 mei 2020

Vandaag was iedereen weer (even) aan boord. Sinds het uitbreken van de Corona crisis bleven enkele van ons voor de zekerheid thuis. Hartstikke leuk om elkaar weer te spreken.

Het brengt ook meteen een uitdaging met zicht mee, hoe houd je 1,5 meter afstand op een schip? Dat lukt enkel met goede afspraken. Zo hadden we ons verdeeld over de boot, ieder een ‘eigen’ werk plek ;)

Onze naaldhamer had het weer begeven dus moest er weer met de hand roest worden gebikt. In de machinekamer zijn ook weer 8-10 emmers met troep verwijderd uit het vlak. De eerste onderdelen van de ankerlier zijn weer in elkaar gezet en er is opgeruimd en schoongemaakt.

Al voor het crisis reces was er een leiding los gehaald om het asbest te verwijderen. Theo heeft vandaag de leiding voorzien van ‘moderne’ steenwol isolatie.

Nu we allemaal bij elkaar waren hebben we meteen ook kunnen overleggen hoe we de rest van het jaar van invullen. Alle evenementen zijn afgelast en voor het einde van het jaar moeten we groot onderhoud uitvoeren. We hebben besloten om dit jaar niet te varen en het onderhoud naar voren te halen. We gaan nu de lopende dingen afmaken, opruimen en een plan de champagne maken om z.s.m. te beginnen met de voorbereidingen voor de ketelkeur.

Foto's