okt
23

23 oktober 2021

Opbouw ankerlier begonnen

Ook deze week hebben we weer flinke stappen gezet. We zijn verder gegaan met het isoleren van de ketel en het aanpassen van enkele leidingen maar bovenal met de ankerlier.

Dit project hebben we gestart vóór de hele ketelkeuring. Maar het is op een laag pitje terecht gekomen nadat we de ketelkeuring eerder zijn gestart i.v.m. Corona. Echter moet de ankerlier klaar zijn voor het einde van het jaar, omdat we subsidie hebben ontvangen voor de restauratie en daar zit een maximale looptijd aan gekoppeld. Dat betekent dat we nu dus op twee fronten aan de slag moeten.

Ton heeft in zijn werkplaats het nodige draaiwerk verricht om de onderdelen weer op te zuiveren. Vandaag is de eerste as weer op zijn plek gezet. Het lijkt misschien niet veel, maar om deze as op zijn plek te krijgen moesten de zijkanten weer los, die moesten op de as worden geschoven, daarna moest het geheel terug worden gezet op de fundatie. Onze takel biedt door de beperkte ruimte en hoogte ook niet altijd soelaas, dus de spierballen zijn weer flink getraind.

Foto's