mrt
21

21 maart 2020

Het zijn vreemde tijden nu het Corona virus zich steeds meer verspreidt. Als gevolg hiervan waren we vandaag maar met 2 man aanwezig. Ondanks het lekkere zonnetje was het stervenskoud aan dek door de gure wind. Geen weer om verder te gaan met de ankerlier.

Er is benedendeks toch veel gebeurd, zo leende de situatie zich voor een flinke opruim beurt. Daarnaast hebben we een aantal elektrische klusjes opgepakt die al een tijdje op de planning stonden maar waar we niet aan toe kwamen. Zo zijn we verder gegaan met het ombouwen van ons ‘blauw bord’. Deze hebben we nodig als we op de rivieren varen. Nieuwe regelgeving verplicht ons om een knipperend licht in het midden van het bord te voeren. Deze aanpassing is nu bijna gereed.

Verder hebben we een klein esthetisch klusje opgepakt. In de meterkast in de machine kamer zitten twee ampère meters welke bij een incident enkele jaren geleden zijn beschadigd en sindsdien niet meer functioneerden. Uiteraard zijn deze meters niet meer te verkrijgen en het binnenwerk kon ook niet meer worden hersteld. Uiteindelijk hebben we een nieuwe analoge meter aangeschaft en deze passend gemaakt in de originele behuizing. Volgende week kunnen we ze weer terug plaatsen.

Foto's