mrt
28

28 maart 2020

Vorige week hebben we het binnenwerk van de ampère meters vervangen, vandaag hebben we ze uiteindelijk weer terug geplaatst. Komt het bekend voor, dat “even” vaak enkele uren in beslag neemt?

De meters waren klaar, als in alles is erin geplaatst, maar omdat de lijm nog moest uitharden kon ik ze vorige week nog niet dicht schroeven. Nu blijkt dat het nieuwe binnenwerk een millimeter te ver uitsteekt waardoor de schroefgaatjes niet meer op elkaar aansluiten. Met een Dremel heb ik wat materiaal aan de binnenkant van de deksel weg gefreesd. Gelukkig was de achterkant dik genoeg zodat er geen gat is ontstaan. Uiteindelijk is het alsnog gelukt.


Ondertussen werd er ook weer flink wat roest verwijderd, als je eenmaal bent begonnen is het altijd lastig om te stoppen. Er is telkens wel weer een plekje die je ook maar even meeneemt… Uiteindelijk is het gangboord tot aan het stuurhuis ontroest.


Een ander leuk klusje was het in epoxyhars gieten van de printplaatjes van het blauwe bord zodat ze weerbestendig zijn. Epoxy hars is iets om voor uit te kijken, vooral niet mee knoeien want je krijgt het op geen mogelijkheid meer weg. De hars is transparant maar ik heb er voor gekozen om er een zwarte kleurstof aan toe te voegen zodat je de printplaten niet meer ziet.


Tot slot ook weer wat onderdelen van de ankerlier schoongemaakt… niet de meest uitdagende klus maar stuk je bij beetje komen we er wel doorheen.

Foto's